Окръжен съд - Кюстендил, даде ход на делото за убийство в кв. „Герена“

Снимка: Infomreja.bg

Подсъдим е 49-годишен мъж

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова насрочи делото за убийството на Х. С. от Кюстендил за разглеждане по общия ред, след проведено разпоредително заседание.

Подсъдим е 49- годишният Г. С. Според внесеният от Окръжна прокуратура Обвинителен акт, той е обвиняем в това, че на 10.11.2019 година, около 00,20 ч., на ул. „Пролет“, срещу блок 160 в кв. „Герена“ в Кюстендил е умишлено умъртвил Х. С. – престъпление по чл. 115 от НК.

Съдът конституира като граждански ищец братът на пострадалия, който предяви иск за претърпените неимуществени вреди, в размер на 200 000 лв.

По искане на защитата на подсъдимия, съдът постанови делото да се гледа при закрити врата, доколкото има факти за личния живот на семейството на подсъдимия, които не следва да стават обществено достояние.

В днешното разпоредително заседание, съдът потвърди взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Парична гаранция“, като за запазването и пледираха всички страни в процеса.

Съдът насрочи делото за разглеждане по общия ред на 20.09.2021 година, за която дата ще бъдат призовани свидетелите и вещите лица, съгласно Обвинителния акт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK