Кристиан Вигенин и Бойко Клечков с предложение за мобилна аптека в Трекляно

Снимки: БСП

Срещат се и с жителите на квартал „Изток“ в Кюстендил

Бившите депутати от ПГ на БСП за България от 48 НС Кристиан Вигенин и Бойко Клечков посетиха най-малката община в България, Трекляно и бяха посрещнати от кметът на общината Радко Петрунов. Повод за визитата е края на 48 - ия Парламент и да отчетат какво е направено през 100 дни.

В изявление пред медии Кристиан Вигенин припомни, че по предложение на ПГ на БСП за България е било приети решение на НС за помощи на децата от 1 до 4 клас, сега беше само за първокласниците, пак по тяхно предложение, учебниците за ученици от 1 до 12 клас стават безплатни, както и увеличение на минималната работна заплата.

По време на проведените 50 заседания на 48 НС освен добрите решения са били гласувани  и тежки политически грешки, в т.ч. оръжието за Украйна, закупуването на нови 8 самолета F-16 и други по-скоро лобистки предложения и решения.

Сред обсъжданите проблеми в Трекляно са били инфраструктурата, липса на лекар и аптека.

Кристиан Вигенин е предложил да бъде организирана мобилна аптека, която да доставя основните лекарства. Проблемът със задържането на младите хора в малките населени места съща е бил дискутиран, за да може те да бъдат задържани са необходими условия за работа, за развитие и базисна инфраструктура.

„На много места в малките населени места съм чувал за проблеми с инфраструктурата, липсата на аптеки, лекари, общински транспорт, за първи път чувам за абсурда - за да си заредиш с гориво автомобил трябва да пътуваш 15 км. Тук трябва бизнеса да прояви социална отговорност, за да даде своя принос за това хората да живеят нормално, едва ли ще навреди на бизнес плановете на веригите. Но си струва да направим усилие да говорим с по-големите компании, за да се ангажират към държавата, в която оперират своя бизнес“ посочи още Кристиан Вигенин.

Той обеща с Бойко Клечков да посетят кв. „Изток“ в Кюстендил, за да бъдат чути и проблемите на хората там, като уточни. „Да се надяваме, че след изборите на 2 април ще имаме една по-силна парламентарна група, за да има стабилно правителство, което да извади страната от кризата“, подчерта Вигенин.

По думите му вече се започва работа и за местните избори, защото местната власт е много важна, чрез нея могат да се решават местни проблеми. Приоритет остава парламентарните избори на 2 април, които в някаква степен ще бъдат тест за тези от БСП, които искат да бъдат ангажирани в местната власт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK