Затвор за подсъдим, участвал в ОПГ за разпространение на дрога

Снимка: Infomreja.bg

Други четирима обвиняеми се признаха за виновни за участие в организираната престъпна група

Окръжен съд – Кюстендил, наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 години и 6 месеца, както и „глоба“ в размер на 3 000 лв., по отношение на Г. Н. / на 42 г., от гр. Дупница /, който се призна за виновен в това, че за периода от януари 2019 г. до 07.04.2021 г. е ръководил организирана престъпна група, създадена с користна цел  - получаване на доходи от престъпна дейност и за извършване на престъпления – разпространяване на високорискови наркотични вещества.

Обвиняемият се призна за виновен и в държане на повече от три археологични обекта, които не са идентифицирани и регистрирани по реда на Закона за културното наследство.

Други четирима обвиняеми се признаха за виновни за участие в организираната престъпна група, ръководена от Г. Н.

Д. Г. / на 44 г. от гр. Перник, неосъждана / ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 5 години. На обвиняемите Д. К. / на 35 г., от гр. Дупница, неосъждана / и  Е. Н. / на 32 г., от гр. Дупница, неосъждана /, Окръжен съд – Кюстендил налага наказание  „лишаване от свобода“ за срок от по 2 години, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от по 4 години.

Д. К., в съучастие с Г. Н. се признава за виновна и в държане на повече от три археологични обекта, които не са идентифицирани и регистрирани по реда на Закона за културното наследство. Обвиняемата К. П. / на 35 г., от гр. Дупница, неосъждана / ще изтърпи условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, с изпитателен срок от 3 години.

Съдът одобри споразумението постигнато между Окръжна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимите. Определението е окончателно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK