Благой Тодев към Петков: 3 месеца сме без заплати, а Вие искате да купуваме оръжие

Снимка: Б. Тодев

Тодев се обърна към премира Петков и спортния министър

Получих 0.00 лв. от държавата и 3 месеца сме без заплати! А Вие искате да купуваме оръжие за убиване на хора!

С тези думи европейският шампион по биатлон от Банско – Благой Тодев, се обърна към премира Петков и спортния министър.

Благой Тодев стана известен не само с големите си успехи в зимния спорт, но и с каузата, в която се включи – а именно – обяви медала си на търг в помощ на своя съгражданка, нуждаеща се от лечение в чужбина.

В обръщението си към Петков, Тодев казва:

Искам да се обърна към министър председателя на Република България - Кирил Петков и министъра на спорта Радостин Василев. Искам да коментирам действието и желанието на г-н Петков относно даряването на нашите заплати за закупуване на оръжие в подкрепа на Украйна. Журналистите ме определиха като най-успешният български биатлонист за изминалия сезон и като такъв, искам да обърна повече внимание на нашия спорт и на ситуацията около него.

През изминалия сезон станах европейски шампион, вицесветовен шампион, носител на малкия Кристален глобус в индивидуалната дисциплина при младежите, и Спортист на месец януари. И за тези резултати получих 0.00 лв. от държавата и 3 месеца сме без заплати!

Предприех кауза за подпомагане на жена в нужда, като продадох медала си от ЕП, а Вие искате да купуваме оръжие за убиване на хора!

Нещо много сбъркано!

А какви резултати, трябва да направи най-успешният зимен спорт, за да получи нормално финансиране, аз не знам! Кажете Вие!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK