ПП-ДБ внесоха 9999 подписа в ЦИК

Снимка: БТА

Петков и Иванов коментираха актуални теми

ПП-ДБ внесоха 9999 подписа, с които се регистрираха в ЦИК за изборите.

Пред медиите Кирил Петков заяви:

Нито ще се откажат, нито ще се предадат, нито ще дадат държавата да се управлява от Пеевски, нито ще дадат "бухалки" като Сарафов да продължат да управляват задкулисно, нито ще дадат държавата да се управлява от ченгета от нереформирани служби. Ние ще продължим да се борим, докато мечтата за една нормална европейска държава се постигне.

На въпрос за изборите и разговора със собствените им избиратели и досегашното управление, Христо Иванов каза, че досега са работили с ГЕРБ-СДС в името на конкретни институционални реформи. По думите му сега се е стигнало до избори, защото именно тези институционални реформи са били осуетени.

Именно заради тези реформи се явяваме на избори сега и ще търсим мнозинство, което да ги извърши. Това е основната ни задача. Мнозинството ще бъде такова, каквото избирателите решат. Ние не знаем колко формации ще влязат в следващия парламент, появяват се нови конфигурации, така че нека да видим каква ще е картината. Мнозинството от наша гледна точка, в което ние сме готови да влезем, за което ние сме готови да поемем отговорност, е само такова мнозинство, което е готово да извърши тези реформи. Това е, което можем, отговорно да кажем на избирателите, добави Христо Иванов. Червените линии ще ги слагат тези, които не искат реформи, ние търсим мнозинства, които да могат да направят реформи.

На въпрос, ако отново бъдат подведени след изборите, че ще бъдат направени реформите, Христо Иванов каза, че са политици, а не участници в риалити. Ясно поставяме политически приоритети, тези които могат да бъдат подведени са избирателите, така че въпросът е всеки политик да проведе разговора с избирателите си, добави той.

Помолен за коментар на номинацията на Елена Йончева за член на Европейския парламент от гражданската квота на ДПС, Христо Иванов каза, че този ход от страна на Делян Пеевски трябва да бъде внимателно анализиран и предвид бекграунда на г-жа Йончева, да стане ясно къде застава Пеевски по въпроси свързани с Украйна, мобилизацията на Европа и на Запада, за да спре руската агресия.

Къде стои тя по тези теми и къде съответно застава Делян Пеевски по тези теми, привличайки я по този картинен начин, добави Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//