Сезираха Калфин за отказ на Община Невестино да извозва ученик от Смоличано

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил

Жители на село Смоличано, община Невестино, потърсиха съдействие от депутата от ГЕРБ Кирил Калфин във връзка със случай на дете, записано да учи в Невестино, тъй като в родното му село няма училище.

Проблемът е, че от общината отказват да го извозват всеки ден от село Смоличано до училището му. Веднага за това бе уведомен областният управител Виктор Янев, който се ангажира с проблема и обеща да окаже съдействие.

По време на приемния ден на депутата в община Невестино бяха поставени въпроси от най-различно естество - от сферата на земеделието, проблеми с част от инфраструктурата в района и липсата на работни места.

Жителите на община Невестино се оплакаха и от честите спирания на тока, което се случва най-вече сутрин и вечер. Те изказаха безпокойство, че непрекъснатото спиране на електрозахранването ще повреди домакинските им уреди.

Хората се поинтересуваха и от отпадането на направленията на хартиен носител и замяната им с електронни здравни карти. По този начин ще отпадне вероятността даден пациент да остане непрегледан, защото направленията са свършили, увери ги Калфин.

Той обясни, че всеки пациент ще има електронна здравна карта, в която ще бъде кодиран определен брой направления. Те ще са свързани с индивидуалните му особености - като възраст, здравословно състояние и т.н. Право на личните лекари ще остане да преценяват кога да дават направление.

Народният представител обясни още, че лимитите ще останат, тъй като системата е с ограничени ресурси. На срещата с депутата хората обсъдиха и предстоящия местен вот и кандидатите, които ПП ГЕРБ ще издигне в община Невестино.

Калфин отбеляза, че на парламентарните избори през 2014 г. ГЕРБ е постигнала много добър резултат и че несъмнено на предстоящия местен вот ще затвърди позициите си в община Невестино.

 

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK