След влаковата катастрофа: Какво е състоянието на пострадалия машинист

Снимка: Pixabay

Композицията София-Бургас се удари в паднала скала на Подбалканската линия край Розино

Вчера пътническият влак София-Бургас се удари в паднала скала на Подбалканската линия край Розино. Машинистът на композицията беше ранен. За щастие тежкият жп инцидент се размина без пострадали пътници.

По думите на Даниел Илиев, който е началник на „Локомотивно депо” в София, скалната маса се е свлякла внезапно и машинистите не са имали никакво време за реакция. „Има около 200 кубика свлечена маса, може би на пътя са били около 20 кубика. При самия удар локомотивът е подскочил”, обясни той. Той увери, че пострадалият машинист е адекватен и след инцидента е бил хоспитализиран за преглед. След него станало ясно, че мъжът е в добро общо състояние и опасност за живота му няма.

В 6:15 сутринта беше възстановено движението по жп линията. Стана ясно, че локомотивът е ударил скалата с лявата си част. Участъкът е проблемен – там често се образуват свлачища, научи NOVA. Тепърва предстои разследване на инцидента. И БДЖ, и НКЖИ изследват причините за катастрофата. Участъкът на вчерашната катастрофа е обозначен за движение със скорост 25 км. ч. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK