Сарандев встъпи официално в длъжност като областен управител

Снимка: Infomreja.bg

Той пожела на предшественика си бързо оздравяване и скорошна среща

Днес официално встъпи в длъжност новият областен управител на Благоевград – Валери Сарандев. „Щафетата“ му бе предадена от заместника на вече бившия губернатор – Николай Шушков.

Това, което се споразумеят коалиционните сили, ще важи и в бъдеще. Очертава се да има един заместник-областен управител. Предстои да бъдат назначени  още 23-ма областни управители, каза пред журналисти Сарандев.

Точно преди 5 години по това време бях областен управител. Приорит ще бъде изпълняването на коалиционното споразумение, което да е в интерес на гражданите. Партийните пристрастия няма да доведат до нищо положително. Една от основните задачи е провеждането на срещите с кметовете в областта, както и с членовете на Областния кризисен щаб. Ще проведа среща и с д-р Калоянов, тъй като обстановката се променя всеки час, за да набележим мерки, допълни Сарандев.

Той пожела на предшественика си бързо оздравяване и скорошна среща, тъй като стана ясно преди дни, че Шушков е настанен в болница с коронавирус.

Валери Сарандев вече е заемал поста областен управител на Благоевград. Той встъпи в длъжност на 9 февруари 2017 г., по времето на служебното правителство на Румен Радев с премиер Огнян Герджиков, и остана на поста до началото на май същата година.

Той взе властта от Бисер Михайлов от ГЕРБ, а само след три месеца отново му я върна.

Валери Сарандев е роден в Гоце Делчев през 1962 г. Средното си образование е завършил в ПМГ "Яне Сандански" в града. Възпитаник е на Школата на Министерство на вътрешните работи – Симеоново. Освен това е магистър по „Финанси и кредит“ от ВИИ „Карл Маркс“, днес УНСС, и магистър по „Право“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“.

През годините е работил като директор на Младежкия дом в Гоце Делчев и в Дома на културата, Районно полицейско управление – Гоце Делчев. От 1996 г. до момента е заместник-кмет в община Гоце Делчев с ресор „Европейски и национални програми и проекти, общинска собственост, култура, опазване на околната среда, общински предприятия“.

Член е на Управителния съвет на Национално ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ от 2008 г. до момента. От 2001 г. до момента е председател на Управителния съвет на Ловно-рибарско сдружение „Сокол“ - Гоце Делчев.

От 2010 г. е председател и на УС на сдружение „Местна инициативна група "Гоце Делчев-Гърмен-Хаджидимово“. Той е и областен председател на БСП.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK