Рашков: Схемите от АМ "Хемус" са се пренесли в СУ

Рашков обясни, че университетите не са защитени територии

Внушението, че служебният министър на МВР използва полицейски сили, за да въздейства върху изборите за президент, е злонамерено.

Това заяви служебният министър на МВР – Бойко Рашков, на пресконференция, в която даде повече подробности за акцията на три столични ВУЗ-а.

Ако полицейските органи са си планирали да вземе подобни действия, ръководството не може да знае къде 49 000 служители къде проверяват, каза Рашков по повод проверката в СУ в нощта на дебата между Радев и Герджиков.

Рашков обясни, че университетите не са защитени територии, тъй като там също могат да се извършват престъпления.

Миналата година от МС са приети 2 постановления, с които са отпуснати 68 мн. лв. и още 10 млн. лв. за ремонт на общежитията, които се ползват от три ВУЗ-а. До днес не е имало реакция от ректори на другите ВУЗ-ове. Но темата е дискутирана в дебата на кандидатите за президенти, каза Рашков.

Договорите са сключени с такива клаузи, че да се изплатят авансово всички суми за ремонта, извършен от евентуален изпълнител.

Рашков определи, че това е аналогичната инхаус ситуация като тази с АМ „Хемус“.

В отпуснатите средства за ремонти има указания да се включи именно клаузата да се изплаща на 100% авансово на потенциалната фирма, която ще ремонтира. Този случай ще бъде изяснен, независимо кога ще има избори за президент и кои ще са кандидатите, категоричен бе Рашков.

КПКОМПИ пристигна пред Община Варна, а да не би в това действие да има политическо нещо?!, попита реторично Рашков, аргументирайки се, че няма нищо „странно“ в това МВР да си върши работата като всяка една друга институция.

Рашков каза, че е грозно описанието, че служители на МВР са „нахлули“ в СУ, а са влезли възпитано и са поискали необходимата информация.

Ако някой от МВР е искал да злепостави Герджиков като кандидат, е в заблуда.

Рашков каза, че разговори с него не са водени за поста вътрешен министър в следващо редовно правителство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK