Лек автомобил "Инфинити" летял по пътя Шумен - Силистра със 162 км/ч при разрешени до 90

Снимка: ОДМВР, Шумен

Водачът ще плати 1 500 лева глоба и ще бъде лишен от правоуправление за 6 месеца

Високата скорост е  сред най-честите причини за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия с пострадали участници в движението. За да се ограничат предпоставките за възникването им, контролът на скоростните режими ще продължи.

162 км/ час е „рекордът“ поставен  по време на специализираната полицейска операция за скорост през изминалата седмица на територията на ОДМВР- Шумен. Оказва се, че това е най-високата скорост от началото на годината до момента извън рамките на населени места.

Водачът на лек автомобил "Инфинити" със силистренска регистрация е бил заснет от мобилна камера по пътя Шумен - Силистра, на разклона за Хитрино, на 22-ри април малко след 13 часа. Мястото е избрано за контрол от пътните полицаи заради това, че е с повишена опасност от настъпване на пътнотранспортни произшествия. Ограничението на скоростта в този участък е 90 км/ час. На водача ще му бъде съставен акт.  Заради системно нарушаване на скоростните режими, освен парична глоба в размер на 1 500 лева, каквато се предвижда по закон, той ще бъде лишен от правото да управлява за срок от 6 месеца. От началото на годината до момента са му издадени 12 електронни фиша за превишена скорост. Всички са платени.

През месец януари най-високата скорост е засечена на входа на село Градище. При ограничение от 90 км/ час, водач на лек автомобил "Фолксваген Пасат" е бил установен да преминава със 150 км/час.  Глобата му в размер на 1300 лева е платена.

През февруари най-високото превишение на скоростта е с 55 км/час. Засечен е водач на лек автомобил "Мазда 6", който е преминал със 145 км/час при ограничение на скоростта от 90 км.

„Рекордът“ през март е 140 км/час на участък, на който максимално разрешената скорост е 90км/час. На водача на лек автомобил "Мерцедес" е издаден електронен фиш в размер на 400 лева.

Глоба в размер на 850 лева е наложена на водачи на леки автомобил "Ауди А5" и "Нисан Патфайндър", които извън рамките на населено мясты при ограничение на скоростта от 60км/час, са преминали със 136 км/ час.

През април са издадени електронни фишове за превишена скорост на три дами. 800 лева е санкцията на водач на лек автомобил "Ауди А8", преминал със 131 км/час при ограничение на скоростта от 60 км/час.

Електронен фиш за превишение на максимално разрешена скорост е издаден на водач на "Дачия Дъстър". За превишение от 70 км/час над разрешените 60 глобата е 750 лева.

Електронен фиш за превишена скорост от 59 км/час над максимално допустимата от 60 км/час е издаден и на водач на лек автомобил "Фолксваген". За нарушението глобата е в размер на 650 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK