Илко Стоянов: Очертава се класически балотаж - новото срещу старото (ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

„Надявам се следващата неделя да гласуват повече млади хора“

Следващата неделя се очертава класически балотаж - новото срещу старото, или младите срещу старите.

Това заяви минути след края на изборния ден пред журналисти кандидатът за кмет на община Благоевград от ПП „Има такъв народ“ - Илко Стоянов. На днешните частични местни избори той успя да събере най-голяма подкрепа от избирателите.

Стоянов продължава битката за кметския стол заедно с опонента си - независимия кандидат-кмет и досегашен градоначалник Румен Томов.

„Благодаря на хората, които излязоха да гласуват, имаше и много, които не го направиха. Това е тяхно право. Да се надяваме следващата неделя да гласуват повече избиратели", каза Илко Стоянов.

Той коментира и необичайно ниската избирателна активност.

„Забележете, ниска активност имаше и в особените секции, което можем да разчетем като плюс донякъде, че са пресечени всякакви опити за купуване на гласове", добави той.

Според него машинният вот със сигурност е изплашил част от хората, за което имали заслуга и много медии, които умишлено насаждали този страх.

“Иначе от нашия личен опит се видя, че 80-90-годишни гласуват с машините без никакъв проблем“, посочи Стоянов.

От Общинската избирателна комисия днес обявиха, че по-голямата част от гласувалите са възрастни хора.

„Явно младите решиха, че всичко е решено, но се надявам на втори тур да излязат и да покажат, че не всичко е решено и че всичко зависи от тях", каза още кандидатът, събрал най-много гласове на провелите се днес частични избори за кмет на община Благоевград.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK