Поставят фотоволтаици на 24 общински сгради в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Община Кюстендил е първата, направила обследване

Приключиха обследванията на покривите на 31 общински сгради. Те са дарение на Община Кюстендил от партньори. 24 от тези сгради могат да бъдат част от енергийната система, благодарение на поставянето на фотоволтаици.

„От тук нататък започват незабавно анализи и пристъпване към процедури по търсене на средства. Драматичната зима, която отмина се надяваме да не се повтори.

Ние ще търсим бързи инвестиции, за да можем да облекчим режима на Общината. В противен случай се очертава да стоим на тъмно и на студено през зимата, поне като гледам нашите фактури“, обяви на пресконференция кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той посочи, че Кюстендил е първата община в България, която е направила обследване на всичките си плоски покриви.

Кметът благодари на министъра на околната среда и водите за отпадъците на община Кюстендил. „Беше ни дадена идеята за извозване на отпадъци в друга община, но към момента няма да я цитираме, тъй като не искам да създаваме предварително каквито и да било настроения.

Ние сме предоставили незабавно официалните писма, когато бъдат предоставени условия, възможности и се стигне до решения, тогава ще бъде огласено. Искам да подчертая, че политиката в управлението на отпадъците е абсолютно погрешна от десетилетия.

Благодарение на тази политика 6 общини са оставени без да имат вариант да работят по законен начин и да третират отпадъците си“, заяви още Паунов.

Той е категоричен, че в Кюстендил няма екологичен проблем, а има проблем с третирането на отпадъците в резултат на поведението на държавната администрация.   

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK