Директорът на Шесто ОУ-Кюстендил, Здравка Тасева: Честит 24 май!

„Здраве, енергия и нови сили, за да създадете творците на бъдещето и да прославите великото дело на нашите първоучители!“

Уважаеми българи,

Скъпи колеги, ученици и родители,

Честит 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Днес е ден, в който трябва да отдадем почит на големите български творци и борците за свобода, както и на великите български личности, сътворили българщината през праха на столетията, за да достигне тя до нас.

Искам да ви пожелая здраве и ентусиазъм, за да успеете с Паисиевски дух и плам да предавате факела на нашите първоучители-светите братя Кирил и Методий на всяко следващо поколение, което ще премине през нашето училище, което с гордо вдигната глава носи името на патрона на нашето училище – свети Паисий Хилендарски, който в едно объркано и тъмно време се яви като духовен ориентир и с едно паче перо ни поведе с осъзнато самосъзнание и вяра напред!

Скъпи учители, разпалвайте любовта към знанието и любовта към Родината, възпитавайте в патриотизъм нашите ученици, за да обичат безрезервно България и да станат всеотдайни нейни граждани!

Нека заедно всички, които сме отдадени на българската просвета и култура, на българското образование и книжовност, да работим обединени и с разбирателство за общото родно дело, за да успее страната ни да достигне още по-висок пиедестал и да възхити света с интелект и нови постижения във всяка една област!

Пожелавам ви още веднъж здраве, енергия и нови сили, за да създадете творците на бъдещето и да прославите великото дело на нашите първоучители!

 

Здравка Тасева

Директор на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Кюстендил

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK