Председателят на БСП Корнелия Нинова посети изложба в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Експозицията е по повод 100-годишнината от Голямата тютюнева стачка в Неврокопско

„100 години организирано тютюноработническо движение в Неврокопско“ – под този надслов в Общинския исторически музей – Гоце Делчев, беше открита изложба, разказваща за Голямата тютюнева стачка от 1923 година. Архивни кадри на музея разказват за тежката работа в местните тютюневи складове и за примитивните условия на труд – предпоставки за разразилото се народно недоволство.

На откриването присъстваше и председателят на БСП и водач на листата на Коалиция „БСП за България“ в Благоевградска област - Корнелия Нинова. Тя бе сърдечно посрещната от членове и симпатизанти на партията, с много от които успя да се ръкува и разговаря.

Преди да влезе в сградата на музея, Корнелия Нинова поднесе цветя пред паметника на Васил Левски.

Силно впечатлена от изложбата, Нинова произнесе кратко слово. Тя поздрави уредниците в музея за тяхното родолюбиво дело да запазят миналото „във време, когато се правят всякакви опити тази история да бъде забравена, да бъде подменяна в учебниците, да бъдат събаряни паметници, да бъде унищожавано миналото“.

„Въпросите, които поставяте, продължи председателят на БСП, са много актуални. И днес, 100 години по-късно, има хора, които работят в изключително тежки условия на труд, работят извънредно, без да им се заплаща, работят повече от законовите 8 часа. Само днес имаме три протеста – на работниците от Спешна помощ, на земеделските производители и на служителите от Комисията за защита на потребителите. Проблемът е един и същи – за защита на правата на работниците. Има вечни въпроси и те са за свободното право на труд, за достойното възнаграждение, за справедливост и за солидарност. Ние сме изразители на борбата за тези ценности. Вярвам, че ще ги отстояваме докрай.“

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK