Ученичка от ПЛТГ „Никола Й. Вапцаров“ – гр. Банско, с първа награда на национален конкурс

Снимки: ПЛТГ-Банско

Конкурсът е озаглавен „Европа е моят дом – нека го поддържаме чист и зелен“

Учебната 2021-2022 г. за Професионална лесотехническа гимназия „Никола Й. Вапцаров“ – гр. Банско, е изпълнена с успехи и предизвикателства. Още в самото начало училището получи Национален знак за качество, а след това и Европейски знак за качество за успешно приключен ETwining проект.

Не закъсня и новината за спечелени два Еразъм проекта, в които участват общо 8 страни. Още в самото начало училището получи възможността да се бори и за титлата „ Училище посланик на Европейския съюз“. Подадена бе кандидатура за участие на международно ниво в интерактивен семинар в рамките на инициативата “The Truth About Lies”, организиран от Your Europe Your Say – ежегодно събитие за млади хора, представители на 27 държави членки на ЕС, както и на 5 държави кандидатки за членство, и училището бе одобрено.

Всички тези успешни кандидатури бяха подадени от Ангелина Воденичарова, старши учител по БЕЛ и координатор на проектите. „За първа година сме училище посланик, но духът на Европа много бързо завладява нашите младши посланици. Сякаш е имало в тях някаква искрица, която е чакала правилния момент да се възпламени“, сподели Ангелина Воденичарова.

Професионална лесотехническа гимназия "Никола Й. Вапцаров " - гр Банско, бележи успех след успех. От 147 участници в конкурс "Европа е моят дом - нека го поддържаме чист и зелен" двама от номинираните (общо 26) за награда са именно от гимназията в Банско: Катерина Чолева , ученичка от 11. клас, и Пламен Рашков, ученик от 10. клас.

Училището се прибира с ПЪРВА НАГРАДА за макета "Еко селище" на Катерина Чолева с ръководител - Ангелина Воденичарова, старши учител по БЕЛ, и сертификат за участие на Пламен Рашков с ръководител Елена Хаджипопова - зам.-директор и учител по история и география.

„Искам да изкажа своите сърдечни благодарности за безрезервната подкрепа на г-жа Гюмова, директор на училището, и г-жа Ангелина Воденичарова, мой ръководител и учител“ – каза Катерина Чолева.

„Аз исках и да Ви благодаря, че през цялото време бяхте до нас и ни окуражавахте. Цялата емоция, която изпитах там, на награждаването, до голяма част я дължа на Вас, каквото и да кажа, е малко. За мен е привилегия да работя с Вас. Благодаря Ви!“ – пише ученикът Пламен Рашков.

„Надяваме се тези награди да не са последните за нашето училище. Гордеем се с нашите прекрасни ученици и се надяваме тази година да се превърне в един успешен старт на все по-нови и големи успехи. Ще издам и една тайна. Есента училището е на път да кандидатства за титлата „ Етуининг училище“ . Смятаме, че малките стъпки водят до големи успехи“ – сподели виновникът за всички тези успехи, Ангелина Воденичарова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK