Съветът по туризъм в Кюстендил с остра реакция срещу новите мерки

Снимки: Infomreja.bg

Непълнолетните (децата) са отговорност на родителите им. Не на бизнеса!

„Сами си омръзнахме да обясняваме, че проблемът не е в нас и че не ние трябва да го оправяме. То не бяха мерки, проверки, затваряния….Обидно е да си жертва, все да си виновен, все да спазваш всички безумни ограничения и да се опитваш да си жив“, посочват в официално писмо до медиите от Съвета по туризъм в Кюстендил.

Ето позицията им:

1. Ние и сега работим с по-малко от 50% от капацитета си и проверяване за здравни сертификати. И едва успяваме да покрием разходите си, които са повече от приходите. И всичко това заради последното нещо,което ни е останало – достойнството. И заради отговорността  да не оставим персонала си без средства точно сега, в средата на зимата, при безумно покачване на цените.

2. Непълнолетните (децата) са отговорност на родителите им. Не на бизнеса. Редно е родителите да ги ограничават, не заведенията.И ако непълнолетен е в МОЛ или сладкарница, нека глобят родителя, че не го е контролирал, а не собственика на обекта. Бизнесът трябва да е отворен за всички,защото за това е създаден.

3. Не сме съгласни пак, отново и само за нас да важи ограничението за зелен сертификат. И за персонал и за клиенти. Явно в парламента може без сертификат. Видяхме го всички. Обаче ние сме тормозени от безумните проверки на коя ли не институция. Администрацията, производството, парламента…те са друга в държава, не в тази , в която сме ние.

4. Не. Нямаме финансови помощи затова, че сме дискриминирани и рестрикциите важат само за нас. Правилата така са разписани, че да не стигнат средствата до нас.

5. Няма да коментираме кой от нас , защо и докога ще затвори обекта си.Който и да е, не го прави от хубаво. Това е най-тежкото решение, което може да вземе един предприемач. Нека имаме уважение към колегите, които са на прага на този избор и ги подкрепим. Макар и морално.

„Чрез вас, медиите, се обръщаме към всички институции, които имат самочувствието да се упражняват на наш гръб – било да сътворяват заповеди или да ги контролират. Бизнес се гради с години. С много труд, стрес, емоция,лишения… Бизнесът не е просто работа. За нас бизнесът ни е живот. И не смейте да ни унижавате повече. Не ни притискайте за неща, в които сами не вярвате. Ние ще сме тук за дълго. А вие?“, посочиха още от Съвета по туризъм в областния град.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK