Хигиената в зимните ни курорти била занижена, сочи проверка

Снимка: Infomreja.bg

Откри ли БАБХ нарушения в зимните ни курорти?

За периода 12.12.2022 г. – 10.03.2023 г. Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши 1408 засилени проверки, извън текущия официален контрол, във връзка със зимния туристически сезон. 

На териториите на Областните дирекции по безопасност на храните София – град, София – област, Смолян и Благоевград бяха проверявани обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни обекти, обекти с дейност кетъринг, заведения за обществено хранене, вкл. и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти с места за настаняване и/или предлагащи услугата „all inclusive“ и други.

За установените несъответствия са издадени 19 акта за административни нарушения и 71 предписания. Възбранени и насочени за унищожаване са общо 119 кг храни от животински и неживотински произход с изтекъл срок на годност, съобщават от Агенцията.

Сред нарушенията, установени от инспекторите, са несъответствия в хигиенното състояние на обекти, нерегламентирана продажба на храни, съгласно Закона за храните, не обявяване на веществата, предизвикващи непоносимост или алергии, неправилно етикетиране на храните и други.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK