Председателят на Окръжния съд в Благоевград се срещна с колеги от областта

Снимка: ОС Благоевград

Петър Узунов проведе поредица от срещи с магистрати

Председателят на Окръжния съд в Благоевград проведе поредица от срещи с магистрати и представители на институции от Благоевградски район.

Веднага след встъпването си в длъжност новоизбраният председател на Окръжен съд – Благоевград съдия Петър Узунов проведе среща с магистрати от Районните съдилища от съдебния район на Окръжен съд – Благоевград и с административния ръководител на Окръжна прокуратура Благоевград прокурор Христо Георгиев.

Въпреки съдебната ваканция, отделните работни срещи между съдиите от Районен съд- Благоевград, Районен съд – Петрич, Районен съд- Сандански, Районен съд- Гоце Делчев и съдия Петър Узунов, се състояха в присъствието на почти всички съдии.  Магистратите обсъдиха въпроси от организационен характер, бъдещо взаимодействие, поеха се ангажименти за съвместно решаване на възникнали проблеми. Набелязаните мерки за постигане на приоритетите на управленския мандат на съдия Узунов, а именно комуникация, координация и взаимодействие, бяха приети радушно от всички съдии без изключение.

Веднага след приключване на съдебната ваканция предстои среща със съдиите от Районен съд- Разлог, болшинството от които в момента са в отпуск.

Съдия Узунов проведе срещи и  с областния управител на Благоевград Николай Шушков, директора на Областната дирекция на МВР в Благоевград ст. комисар Георги Кандев и декана на Правно-историческия факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград –доц. д-р. Николай Марин.

Обсъдени бяха съвместните действия между отделните институции за гарантиране на обществения ред и сигурност, правата и законните интереси на гражданите. Заяви се воля за повишаване нивото на партньорството помежду им и за създаване на по-добра координация и взаимодействие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK