Д-р Калоянов с апел: Всички хора от обществения живот да се ваксинират!

Снимки: Infomreja.bg

Област Благоевград на трето място в страната по брой заразени с коронавирус

В област Благоевград има рязко увеличение на заразените от коронавирус. Само през последното денонощие новозаразените са 317, което нарежда региона на трето място по заболели след София и Варна.

Към този момент заетите легла в здравните заведения са 344. Най-голямо е натоварването в МБАЛ – Благоевград, със 105 легла, като на второ място е Югозападна болница с 93-ма пациенти.

„Място за паника няма. Все още можем да разкрием още едно допълнително отделение към МБАЛ – Благоевград, което да подсигури приема на нуждаещите се от хоспитализация.

Проблем остава наличието на кадри – тези, които са в наличност са доста уморени, а тези, които не са ваксинирани ежедневно правят антигенни тестове, за да могат да отидат на работа“, съобщи директорът на РЗИ – Благоевград, д-р Калоян Калоянов.

Той допълни, че след разпореждане на Министерство на здравеопазването, РЗИ ще предостави всички налични антигенни тестове на лаборатории в областта. Тестове са получили и болниците в областта, за да могат да тестват и самите служители.

"Към момента не се предвиждат по-строги мерки, но призовавам да се спазват така съществуващите, съгласно заповедта на министър Кацаров.

Пак призовавам хората от всички сфери на обществения живот да се ваксинират, особено лекари, учители и служители в държавна администрация, каза още д-р Калоянов.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK