Лорер: Първите средства по Плана за възстановяване ще дойдат през лятото

Източник: БГНЕС

По думите му всички забележки на Европейската комисия са коригирани

България ще може да получи първи средства по плана за възстановяване и развитие до лятото. Това съобщи министърът на иновациите Даниел Лорер пред националната телевизия.

По думите му всички забележки на Европейската комисия са коригирани и България ще изпрати плана в Брюксел до края на седмицата. Две са основните области, в които ще могат да стартират веднага проекти - развитие на индустриалните области и подкрепа на малки и средни иновативни предприятия.

"Кандидатстването ще бъде много подобно на кандидатстването за европейски програми, вероятно ще е опростено. Ще могат да кандидатстват фирми, оператори по критерии които ще бъдат предварително обявавани и ще бъдат бързи процедурите, посочи Лорер.

"Европа е много ясна - бъдещето на финансирането е зеленият преход. Това означава, че и в нашия европлан има заложени доста сериозни пера за зелен преход, а именно за енергийни проекти от всякакъв вид - ВЕИ, системи за съхранение, които да осигурят и прехода на Маришкия басейн към една по-чиста икономика", допълни министърът. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK