Дилъри от Дупница и Перник отиват на топло

Снимка: Infomreja.bg

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда

Пет години и шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на изтърпяване и глоба в размер на 3 000 лева е наказанието, наложено на подсъдимия Г.Н. (на 42 години). Той е обвинен от Окръжна прокуратура – Кюстендил за ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел извършване на престъпления и получаване на доходи от нея.

В хода на разследването по делото са били събрани доказателства за виновността на Г.Н. и неговите съучастници в ОПГ – Д.К. (на 35 години), Д.Г. (на 44 години), Е.Н. (на 32 години), К.П. (на 35 години) и Д.Е. (на 44 години)

Те извършвали престъпна дейност в периода от м. януари 2019 г. до м. април 2021 г. на територията на гр. Дупница и гр. Перник.

На 07.04.2021 г. в апартамент на ул. „Отец Паисий“ в гр. Дупница Г.Н. в съучастие с Д.К. държал морфин под формата на таблетки. При претърсване на жилището са били иззети и археологически обекти, неидентифицирани и нерегистрирани по реда на Закона за културното наследство.

В паркиран на същата улица автомобил Г.Н. незаконно държал хероин. Наркотик от същия вид и диазепам под формата на ампули е бил открит у Д.К.

Същия ден в района на жп гарата в гр. Дупница обвиняемата Д.Г. държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества хероин и кокаин на обща стойност 2084,10 лева.

Хероин е бил открит и у участничката в престъпното сдружение Е.Н., съобщават от държавното обвинение.

На другите обвиняеми за участие в ОПГ и държане на наркотични вещества с цел разпространение са наложени различни по размер наказания - 3 години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок на Д.Г., по 2 години „лишаване от свобода“ с 4-годишен изпитателен срок на Е.Н. и Д.К., а на К.П. - 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Наказателното производство срещу участника в организираната престъпна група Д.Е. продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK