Зоолюбители на протест край Логодаж в защита на кучешки приют

Снимка: БНР

Приютът, според Гренцке, се издържа от дарения

Протест в защита на бездомни животни, отглеждани в приют, се проведе край село Логодаж.

В приюта „Оскар и Лора 2019“, стопанисван от Бойко Гренцке, са изградени клетки за отглеждане на кучетата, които зоолюбители спасяват от улицата.

Приютът, според Гренцке, се издържа от дарения.

Протестъте под надслов "Да защитим безстопанствените кученца от Спасителен център "Оскар и Лора". На него се събраха защитници на животните, които не позволиха на властите да влязат в загражденията.

Според заповедта на кмета Илко Стоянов, постройките трябва да бъдат премахнати на 3 май в 10 ч.

Законът предвижда кучетата да бъдат иззети от Общинския приют, да прекарат карантинен период и такъв за ваксинация и обезпаразитяване, а след това пуснати от мястото от което за взети.

При пристигането на отговорника на общинския приют се достигна до спорове с протестиращите, които се заканиха, че ще се заключат до кучетата и няма да допуснат тежка техника да съботи изграденото от доброволци.

Припомняме, че на 21 септември 2022 г., кметът Илко Стоянов обяви:

Установихме едно от депата, от които се разпространяват кучета в Благоевград. Това депо е маскирано под формата на приют, държан от фондация. Там се складират кучета, а след това се разнасят на територията на Благоевград. Днес са били подготвени две кучета, които да бъдат пуснати от „приюта“ в района на старите гробища в града. Кучетата са били без ушна марка. Организаторът е Бойко Гренцке, който е работил в общинския приют. Това е човекът, който е един от основните вносители на кучета в града и причинител на всичко, което се случва в града. След като не спират да се внасят кучета, то обществото реагира. Общината не приветства тези действия, но сами не можем да се справим.

Повече за това какво предвижда закона за изоставените или безстопанствени животни, вижте тук.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK