С новата си изложба семейство Механджиеви доказа, че „През терзанията се стига до звездите”

снимки: infomreja.bg

Трета поредна изложба за тази година „През терзанията към звездите” откриха в присъствието на близки приятели известните благоевградски художници Даниела и Огнян Механджиеви. Сред тях бе и къндидатът за кмет на Благоевград Емил Костадинов, който от години е сред почитателите на изкуството на двамата съпрузи. Костадинов и сега не устоя на изкушението да откупи керамика на Даниела Механджиева със сюжет „Вароша”.

Сред гостите на изложбата на творческото семейство бяха известният благоевградски общественик и демократ Спас Димитров, бизнесмените Виктор Рашев, Юлиан Гошев, Сашо Милчев и други благоевградски общественици.

Както става между приятели, гостите споделиха мисли за изкуството и културата. Не отвчера кандидатът за кмет Емил Костадинов отстоява мнението си за културата като отношение, а не като бюрократичен процес. Той убеждава приятелите си, че политиката на културата трябва да бъде политика на хората, които защитават условията за съществуване и развитие на културата, като я пртотивопоставям на "културната политика", т.е.на планирането на културата от страна на политиците и чиновниците.

Кандидатът за кмет на Благоевград сподели възхищението си от дългогодишните усилия на Огнян и Даниела Механджиева да развиват детския талант от най-ранна възраст в школата за изобрзително изкуство към Центъра по изкуствата във Вароша.

Даниела Механджиева пък призна, че много от техните възпитаници са на път да надминат по успехи своите учители, което им носи най-голямото удовлетворение в творческия им път.

На констатацията на приятелите си за многобройните изложби, Огнян Механджиев в духа си на атрактивност отговори, че вместо да пишат за картините си, предпочитат да творят и ги показват.

 

 

КОМЕНТАРИ

Capablanca09:55 - 25.07.2012
Какво прави банковият крадец Виктор Рашев на изложба? Пазете картините!
сия22:35 - 06.10.2011
да бе да
експерТ14:10 - 03.10.2011
тоя дето е сега в американския много се е изложил. Механджиеви са най- добрите.
зоя13:55 - 03.10.2011
всеки може да се излага както си иска

FACEBOOK