„Отбранителен щит 23“ с демонстрация на учебен полигон „Ново село“

Снимка: МО

В учението ще участват над 400 български военнослужещи

Министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще наблюдават на 29 май (понеделник) демонстрациите на способности на участниците в тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23“ на учебен полигон „Ново село“, съобщават от Министерство на отбраната.

„Отбранителен щит 23“ е част от многонационалното мащабно учение „Defender Europe 23“ и се провежда от 17 до 29 май в района на УП „Ново село“.

По време на учението, в което участват над 400 български военнослужещи, ще бъде развърната многонационална бойна група, която ще включва механизиран батальон, усилен с танков взвод, самоходна артилерийска батарея и формирования за ядрена, химическа и бактериологична защита от българските Сухопътни войски, формирования от Сухопътните войски на САЩ, италианско формирование от многонационалната бойна група на НАТО в България, както и сили и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на българските Военновъздушни сили.

Основната цел на „Отбранителен щит 23“ е да се повиши подготовката на участниците в многонационална среда за провеждане на отбранителни действия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK