Хлебарите: Намаляването на ДДС за основните храни да стане национална кауза

Снимка: Pixabay

Намаляването на ДДС-ставката на 9% ще позволи задържане на цените за дълъг период от време

Намаляването на ДДС-то на основни храни трябва да стане национална кауза в името на българските потребители. В това е убедена Марияна Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. В момента се водят разговори с всички политически сили и Кукушева среща подкрепа, но все още не желае да казва сред кои партии среща разбиране и е обещана подкрепа за идеята. В момента няма действащо Народно събрание, но веднага след изборите новоизбраните депутати трябва да се занимаят с бюджета за следващата година. Кукушева се надява на сериозен подход.

Ако не се случи това, Кукушева прогнозира на първо време голямо поскъпване на хляба, а и на други основни храни, фалити на малки производители. Като пример тя даде малките, бутикови пекарни в своя бранш. След това глад - потребителите няма да могат да си купят основни храни, безработица, увеличение на междуфирмената задлъжнялост. От този процес няма да има измъкване поне 7-8 години, обясни Кукушева.

Тя подчерта, че не приемат само обещания на думи, а се надяват на сериозен подход. Намаляването на ДДС-ставката на 9% ще позволи задържане на цените за дълъг период от време. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK