58 деца от Училища Европа получиха сертификатите на Кеймбридж на тържествена церемония в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Училища Европа отварят нови възможности за младите хора на България

Училища Европа отбеляза с тържество успеха на 58 свои възпитаници от учебните бази в Перник, Радомир и Кюстендил. На церемония, организирана за първи път в Кюстендил, те получиха сертификати на Университета Кеймбридж за отличното си представяне в лятната изпитна сесия.

Сертификатите обхващат всички нива на обучение, от най-малките ученици на Училища Европа с Young Learners English - Starters, Movers и Flyers и стигат до академичните нива First и Advanced.

За първи път именно в Кюстендил се връчват тези сертификати и не къде да е, а в художествената галерия „Владимир Димитров - Майстора“, и то на старта на единствения по рода си Празник на плодородието. 

„Популярна китайска поговорка гласи: Ако искаш една година благоденствие, засей зърно. Ако искаш 10 години благоденствие засей, посади дърво – ако искаш 100 години благоденствие, възпитай хора.

Горди сме, че Училища Европа посяваме знания и изконни ценности, че възпитаваме отговорни, последователни и целеустремени млади хора.

Десетки хиляди са учениците, на които сме дали възможност да постигнат повече в своето образование, кариера и личностно израстване в страната и по света. Благодарим на всички тях за отличното представяне.

С благодарност се обръщаме и към родителите за това, че им давате най-доброто обучение по английски език, за доверието, което ни гласувате – доверие, което ще продължим да отстояваме с труд и всеотдайност, с грижа, професионализъм и уважение, засвидетелствани от всеки един представител на Училища Европа във всеки един филиал“.

С тези думи беше даден старт на празника, който по стара българска традиция продължи с водосвет за здраве и успех, отслужен от отец Генади Генадиев.

Гости на тържествената церемония бяха Владимир Христов – управител на Европейски център за обучение и квалификация „Училища Европа“, Александър Пандурски – областен управител на Кюстендил, Светослав Василев – секретар на Община Кюстендил, Любка Ковачева – старши експерт по чужд език и майчин език в РУО – Кюстендил, Винка Стоименова – старши експерт за квалификация на педагогическите специалисти, Йордан Тодоров – общински съветник и Елена Стоилова – директор на ПМГ – Кюстендил.

„Избрахме Кюстендил неслучайно. Първо аз съм родена тук, а и досега не сме връчвали сертификатите тук. Догодина честваме 30-годишен юбилей и някак си децата от Кюстендил винаги са идвали в Перник, София или в Банско. Сега избрахме церемонията да е тук и то на Празника на плодородието – добър повод да оберем ние нашите плодове от нашия труд.

Училища Европа правят това, което никой друг не дава – подготовката за изпитите на Кеймбридж и това, че сме оторизиран изпитен център е резултат на неуморен труд и доказан стандарт на обучение, но има и нещо друго – че нашите сертификати за текущите нива, които завършват децата, без да са били на изпит, също са международно признати, защото са отличени с европейски езиков знак за качество“, заяви управителят на Училища Европа за Югозападна България - Албена Дамянова.

Всяка година през Училища Европа в страната преминават по 10 000 ученици, тази есен в Училища Европа за Югозападна България ще започнат обучение над 500 деца.

Училища Европа отварят нови възможности за младите хора на България да завършат престижни университети, да имат блестящо кариерно развитие и по-добър живот.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK