Разлог отбеляза Съединението с честване пред паметника на Левски

Снимки: Община Разлог

Под звуците на духова музика бяха поднесени венци и цветя

Днес се навършват 136 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. 6 септември 1885 г. е една от бележитите дати в новата българска история. На този ден се случва едно от най-дръзките и най-достойни събития в развитието на българската държава. Съединението е една от най-славните страници от българската история. То не е само спонтанна и справедлива корекция на Берлинския конгрес. Съединението е доказателство за волята и стремежа на народа ни да живее в свободна и обединена България.

Разлог отбеляза Деня на Съединението с честване пред паметника на Васил Левски. Под звуците на духова музика венци и цветя поднесоха: инж. Венцислав Гърменов – зам. кмет по социалните дейности, Иван Димитров- Народен представител в 46-то Народно събрание, Исторически музей – Разлог, НЧ ,,15 септември 1903 – 1909 г.“, Център за обществена подкрепа – гр. Разлог, Център за настаняване от семеен тип, политически партии, признателни граждани.

Организатори на събитието са Община Разлог, Исторически музей - гр. Разлог и НЧ Разлог „15.IX. 1903 – 1909 г.“.

Поклон пред смелостта и подвига на онези наши деди, чието родолюбие и гражданска доблест ни дават днес правото да се наричаме с гордото име българи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK