Петрич, Сандански, Банско и Благоевград в окото на акция "Бяло"

Снимка: Infomreja.bg

Има задържани - употребили и разпространявали дрога

И в Благоевград полицаите търсиха „Бяло“. Акцията продължи през целия ден след като бе разпоредена на национално ниво от гл. секретар на МВР.

От ОДМВР-Благоевград, дадоха повече информация за задържаните.

34-годишен благоевградчанин е разпространил около 0,41 грама метаамфетамин и 0,50 грама канабис на двама мъже от Благоевград и един от Кюстендил.  В района на ул. „Славово“ в Благоевград той е изхвърлил пластмасова кутия, съдържаща около 27,65 грама метаамфетамин. От органите на реда е извършена проверка в обитаваното от него жилище в града, като са открити: около 0,68 грама канабис, цигара с 0,38 грама канабис, стъклена лула за пушене, електронна везна и парична сума, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

При проверка на жилище в Благоевград, 44-годишният му обитател, който не е записан на метадонова програма, е предал на полицейските служители шишенце, за което е съобщил, че съдържа метадон. Шишето е иззето, а течността в него е предоставена за изследване.

В жилище в Сандански, обитавано от 30-годишен мъж от София, е намерено и иззето полиетиленово пликче с 20,22 грама кокаин.

В района на ул. „Найден Геров“ в Банско е проверен 38-годишен от Сливен, у когото е открито около 0,31 грама метаамфетамин, кокаин и хероин.

При проверка на апартамент в апартаментен комплекс в Банско от органите на реда са намерени и иззети около 0,45 грама кокаин, 0,05 грама канабис, електронна везна и алуминиево фолио, съдържащо около 0,75грама кафяво прахообразно вещество, което е реагирало положително на метаамфетамин, хероин и кокаин.

Със заповед за задържане до 24 часа са задържани трима мъже от Бургас, обитаващи апартамента.

При извършена в района на градския парк в Добринище проверка на 22-годишен мъж от града са открити около 0,75 грама канабис и цигара, съдържаща около 0,22 грама канабис.

От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград са установени трима водачи, шофиращи след употреба на наркотик.

В 21:30 часа на ул. „Ст. Стамболов“ в Сандански, е проверен лек автомобил „БМВ“. С техническо средство е установено, че 35-годишният му водач от с. Генерал Тодоров шофира след употреба на наркотик. Около 21:40 часа на същата дата, след като е употребил наркотично вещество, 22-годишен от с. Михнево е седнал зад волана на лек автомобил „Мерцедес“. Той е спрян от органите на реда на ул. „Рокфелер“ в Петрич. Мъж на 27 години от с. Рупите е задържан, след като около 01:30 часа на08.12.2022 г., управляваният от него лек автомобил „Мерцедес“ е спрян за проверка в района на с. Рупите. С техническо средство е установено, че същият шофира след употреба на наркотик и с наличие на 1,84 промила алкохол в издишания въздух.

Бързо производство за извършено престъпление. Около 23:40 часа на 7.12. на ул. „Найден Геров“ в Банско, от полицейски служители е проверен лек автомобил „Мерцедес“. С техническо средство те установили, че 36-годишният водач на автомобила от гр. Банско шофира с наличие на 1,58 промила алкохол в издишания въздух.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK