Прокуратурата разследва инцидента, при който загинаха двамата работници от Абланица

Снимка: Infomreja.bg

Предстои назначаване на техническа експертиза относно спазване на изискванията за безопасност при извършване на изкопните работи

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник, се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 123, ал. 3, вр. ал. 1 от НК – причиняване на смърт на повече от едно лице поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност.

На 28.11.2022 г. около 14,30 ч. е постъпил сигнал на телефон 112 за злополука при извършване на изкопни дейности в района на квартал „Хумни дол“ в гр. Перник.

Пристигналият на място екип на спешна медицинска помощ е констатирал смъртта на двама работници, които са от хаджидимовското село Абланица.

Незабавно е бил извършен оглед на местопроизшествие и са били иззети веществени доказателства. Предстои внасяне на протокол за одобрението им от съда. Разпитани са свидетели.

Назначено е изготвяне на съдебномедицински експертизи на пострадалите. Изискани са документи от дружеството изпълнител на изкопните работи. Възложени са оперативни действия за установяване на всички свидетели, относими към разкриването на деянието, и провеждане на разпити с тях.

Предстои назначаване на техническа експертиза относно спазване на изискванията за безопасност при извършване на изкопните работи.

Разследването се извършва от следователи в Окръжен следствен отдел на Окръжна прокуратура – Перник.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK