Нови противоепидемични мерки въвеждат в община Белица

Снимка: Infomreja.bg, архив

Вижте какво гласи заповедта на градоначалника Радослав Ревански!

Кметът на община Белица Радослав Ревански издаде заповед, с която се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на община Белица. 

Мерките се въвеждат от 13 януари и ще са в сила до 13 февруари 2022 г.

Ето какво гласи заповедта:

1. Преустановява се провеждането на всички масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер.

2. Преустановява се провеждането на присъствени групови занятия за деца и възрастни в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи.

3. Преустановяват се посещенията на библиотеки, музеи, галерии, кина, театри, циркови представления, концерти и други сценични прояви на закрито.

4. Провеждането на спортни състезания на открито се допуска без публика.

5. Провеждането на събирания и тържества от частен характер (сватби, кръщенета и други) се допуска с участието на не повече от 15 лица на закрито и 30 лица на открито.

6. Организирането на погребения да се извършва задължително с поставени защитни маски.

7. Всички физически или юридически лица, които са собственици или управляват търговски, административни или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, създават организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 8 кв. м. и/или струпване на лица около него.

8. На всички пазари, тържища, базари и изложения /тип сергии/ на открито се създава организация за еднопосочно движение, осигуряване на контрол на влизащите лица и допускане на не повече от 1 човек на 8 кв. м. и осигуряване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

9. Дейностите, които не са преустановени или забранени с тази заповед, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед №РД-01-973 от 26.11.2021 год. на министъра на здравеопазването.

II. Заповедта да се сведе до знанието на населението и собствениците и управителите на търговските обекти на територията на община Белица като се публикува на сайта на общината и разлепи на определените видни места.

III. Контрол по изпълнение на настоящата заповед се възлага на началника на ПУ-Белица към РУ-Разлог. Кметовете и кметските наместници по населени места да оказват пълно съдействие на служителите на Полицията като създават организация за осъществяването на контрол по изпълнението на разпоредените мерки, за гр. Белица - Лазар Лардев - Главен специалист „ОМП" и доброволно формирование към община Белица.

IV. Препис от настоящата заповед да се сведе до знанието на горе-посочените лица за сведение и изпълнение и на главен инспектор В. Джизов - ВПД Началник на РУ - гр. Разлог.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK