Седмокласничка от Тръстеник е пребита от своя връстничка посред бял ден, съобщава bTV.

Това се е случило на 25 януари близо до училището "Евлоги Георгиев" пред очите на съучениците им.

Едно от децата, присъствали на побоя, снима. Никой не се опитва да разтърве двете момичета.

Осмокласничката от Плевен раздава шамари, скубе, блъска, удря по главата и поваля на земята седмокласничката от Тръстеник. На видео се вижда, че някой снима, други подвикват, често се чува думата "бой", както и нецензурни обръщения.

Двете момичета не са от едно училище, дори не са от един град. Преди дни осмокласничката идва с подкрепление от Плевен. Боят се случва по обяд край училището, чиито възпитаници в този момент са в междучасие.

Полицията е уведомена за случая и реагира незабавно. Почти веднага след боя обяснения дават и двете деца в присъствие на психолог.

"Нейното обяснение беше, че нашата ученичка е поддържала някакъв контакт с приятеля ѝ. Тя вижда тези чатове, каквото са си разменяли като информация, и решава, че ще дойде да се саморазправя", обясни училищният психолог Гергана Костова.

След побоя седмокласничката е освидетелствана от съдебен лекар. Майка ѝ пазказва, че устата ѝ е била сцепена, а рамото - охлузено.

И майката на пострадалото момиче чува идентичен отговор за причината на побоя от агресивната осмокласничка от Плевен. Тя твърди, че дъщеря ѝ изобщо не познава въпросното момче освен от социалните мрежи. Той я е последвал, тя му е приела поканата.

В местното училище признават, че въпреки непрекъснатите разговори с децата разрешаването на конфликти чрез агресия не е изключение.

От ръководството недоумяват и защо вместо да спрат насилието, децата го заснемат и тиражират.

Пострадалата ходи на училище, но е под стрес.

Осмокласничката, нанесла побоя, учи в плевенска гимназия, като и до момента нейни познати и симпатизанти продължават да изпращат заплахи и закани към пострадалата.

Потърпевшото семейство възнамерява да заведе дело за побоя. За случая е уведомена и Агенцията за закрила на детето. С двете страни ще работят психолози.