Пореден обстрел на град в Белгородска област - евакуират децата

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ситуацията в град Шебекино, на границата с Украйна, се влошава

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви сутринта, че ситуацията в град Шебекино, на границата с Украйна, се влошава. "Днес започваме да извеждаме деца от районите Шебекински и Грайворонски. Днес първите 300 деца ще бъдат изпратени във Воронеж", написа той в своя канал в "Телеграм" тази сутрин, цитира думите му Руската служба на Би Би Си.

През нощта губернаторът съобщи за нов удар по Шебекино, чието име отдавна се чува във връзка с войната. Градът е бил обстрелван неведнъж.

Гладков твърди, че в 3:15 ч. през нощта е извършен масиран удар по града с реактивни системи за залпов огън "Град". Той описа последствията по следния начин: "Счупени са прозорци, повредени са фасади и покриви в осем жилищни блока, четири частни домакинства, както и едно училище и две офис сгради. Един магазин е напълно изгорял. 12 коли са получили различни щети."

Според губернатора четирима души са ранени. Гладков публикува снимки, за да покаже нанесените щети.

Украйна не коментира изявленията на руските власти за обстрела на Шебекино, Би Би Си във военно време не може да провери своевременно изявленията на официални лица.

Предишната вечер Гладков съобщи за обстрела на център за временно настаняване на хора, изведени от населените места на Шебекински район. Той твърди, че охранителят, който е бил на пункта, е убит, а още двама души са ранени.

На 29 май Гладков посочи анексирането на Харков и Харковска област в Украйна като решение на проблема с обстрела на териториите на неговия регион.

"Харков да се присъедини към Белгородска област. Това е най-добрият начин за решаване на проблема с обстрела в Белгородска област", ​​отговори губернаторът на съответния въпрос на журналист от телевизионния канал "Россия-24".

По-рано губернаторът на Белгородска област заяви, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ежедневно извършват масиран обстрел на района. На 28 май Шебекинския район беше подложен на масиран обстрел, един мъж беше убит, трима души бяха ранени, двама от които - тийнейджъри. В понеделник Гладков каза, че четирима души са били ранени при обстрел от въоръжените сили на Украйна в град Шебекино. Пострадалите са работници от предприятие за бои и лакове, където е възникнал пожар в резултат на обстрела. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK