МВнР на Русия с коментар за изгонването на руските дипломати

Снимка: Infomreja.bg

Коментар направи Мария Захарова

Българското правителство сведе до нула възможността за работа на руската дипломатическа мисия в София. Това съобщи в неделя официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, съобщава ТАСС. 

„Казахме, че те самите са свели до минимум, може би дори до нула, не само нормалното, но и всяко функциониране на дипломатическата мисия. Тя трябва да функционира по някакъв начин”, каза тя в предаване по „Россия 1”.

Захарова отбеляза, че макар не всички дипломати да са обявени за персона нон грата, то това се е случило с почти целия технически персонал. „Тоест, те са изгонили, както са заявили, огромен брой точно технически персонал. Ударът е в частта, която прави невъзможно осигуряването на технологична и техническа подкрепа за работата на дипломатическото ведомство”, уточни тя.

Според говорителя на руското външно министерство въпросът за сигурността и безопасността на руската дипломатическа мисия в София се е изострил във връзка с действията на България. „Но мога да кажа, че мисля, че в близко бъдеще вече ще коментираме по-подробно настоящата ситуация”, заключи Захарова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK