Най-добрите състезатели от българския екстремен ендуро шампионат показаха сили в Банско

Снимка: Община Банско

В Три планини Hard Enduro мериха сили състезатели в класове

Най-добрите състезатели от българския екстремен ендуро шампионат BG X Enduro Championship си дадоха среща в Банско през уикенда. В продължение на два дни 165 картотекирани мотористи се съревноваваха по перфектно подготвените трасета на Three Mountains Hard Enduro. Домакини и организатори на най-авторитетния старт и най-голямо състезание от шампионата в календара за 2021 год. бяха Мото Дружина Банско и Община Банско.

В Три планини Hard Enduro мериха сили състезатели в класове експерт/сеньор,стандарт, жени, джуниър. Те караха по 75-километрови трасета по горски и полски терени в Пирин, Рила и Родопите с разнообразен профил и условия, изискващи майсторство, сила и издържливост. Най-атрактивни за публиката бяха демонстрациите на умения на Ендуро крос трасето в бившата казарма в Банско.

Три планини Hard Enduro е едно от най-големите спортни събития в Банско, в които съорганизатор е Община Банско. Наблюдатели и специалисти от Българската федерация по мотоциклетизъм, съдийският състав и мотористите дадоха най-висока оценка за организацията и провеждането на състезанието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK