Бежанците не искат в държавните бази, част от тях се връщат в Украйна

Снимка: БГНЕС, архив

Само петима от 250 пожелали да тръгнат от Варна, разкачат вагоните

"Тече организация по извозване на бежанците от Варна. Във влака обаче има между 5 и 10 души, които пожелаха да бъдат извозени". Това заяви областният управител на Варна Благомир Коцев, цитиран от Нова тв.

"Идеята беше да извозим около 200-250 души от няколко хотела. Много от тях в последния момент решиха, че ще си търсят собствен начин на настаняване по градовете или да тръгнат към Украйна. Имахме стройна организация. Бяхме подготвили четири вагона допълнително към влака Варна – София, но в момента ги разкачаме", посочи той.

По думите му хората е трябвало да стигнат до Горна Оряховица с влак, след което да се качат на автобуси до Рибарица.

"Първият хотел, в който отидохме да изведем хората, беше хотел „Берлин” в „Златни пясъци”. Те обаче решиха да останат още един ден. Хотелът е готов да ги остави – знаете, програмата е до 31 май”.

Бежанците са знаели от два дни в колко часа да бъдат пред хотела и къде отиват. „Имаше точен график, по който да бъдат разпределени хората. Държавните бази във Варна са запазени за хора в най-голяма нужда – възрастни хора, инвалиди, за да няма нужда да бъдат транспортирани”, подчерта Коцев. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK