С 200 дървета поставят началото на ученическата гора в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Ученици събраха 200 кг. боклук при почистване на лесопарк „Хисарлъка“

Около 110 малки и големи ентусиасти се включиха в почистването на лесопарк „Хисарлъка“ с ученици, които искаха да направят емблематичния за Кюстендил парк малко по-чист и много по-весел. Организатори на проявата, която се проведе през уикенда, са Клуб за бъдеще – Кюстендил.

„Децата имаха на разположение малко по-малко от час и половина да събират разделно отпадъци. Бяха много ентусиазирани и вдъхновени, креативни и концентрирани в целта да почистят парка и да сортират събраните отпадъци. В такива моменти виждаме, че има смисъл“, обявиха организаторите.

В състезанието за най-голямо количество събран отпадък победители станаха учениците от 9-и клас от ПМГ, с класен ръководител Десислава Драганова, на второ място – 8-и клас от ПМГ и на трето - отборът от ЕГ.

Имаше и щафетна игра за разделно събиране, която спечелиха най-малките участници от 4-и клас от 6-то ОУ. А 6-и клас от ПМГ спечелиха специална награда. Останалите участници също получиха комплименти за тяхното участие.

Общото количество събран отпадък е 200 кг., за които ще бъдат осигурени 200 дръвчета. Те ще поставят началото на ученическата гора, за която съвсем скоро организаторите ще оповестят още подробности.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK