Областният управител Катя Димитрова се срещна с кметовете на Дупница и Сапарева баня

Снимки: Областна администрация - Кюстендил

С кмета на Дупница Методи Чимев обсъдиха изграждането на депото

Срещи с кметовете на общините Дупница и Сапарева баня - инж. Методи Чимев и Калин Гелев, проведе днес областният управител Катя Димитрова.

В срещите се включи Василка Манчева - директор Дирекция “АКРРДС” към Областна администрация, а в Дупница присъства и зам.-кметът Олга Китанова.

“Честито и спорна работа!”, с тези думи се обърна към новия областен управител кметът на Дупница Чимев.

“Ние не можем да се оплачем от липса на комуникация с Областна администрация. Винаги е намиран диалог”, посочи градоначалникът. Методи Чимев отбеляза, че и предишните областни управители винаги са съдействали и са се отзовавали по казуси, касаещи Община Дупница.

Фокус на разговора между областния управител и кметския екип в Дупница бе процесът по изграждане на депото, казусът с ВиК асоциацията и текущи проекти, касаещи финансиране във ВиК сектора по селата.

На работната среща в Сапарева баня, освен градоначалника Калин Гелев, присъстваха също председателят на Общинския съвет Васил Маргин и директорът на СУ “Христо Ботев” Емилия Гелева.

“Надявам се да получим разбиране и подкрепа за проектите, по които работим”, коментираха от Община Сапарева баня. Гелев и Маргин запознаха областният управител с подготвените проекти на Общината, както и с текущите дейности, които се изпълняват. Археологически обекти, снегопочистване, извозването на отпадъците - бяха само част от засегнатите теми.

По време на разговорите бе коментирана ковид обстановката в местното училище, както и ваксинационната кампания в общината.

Областният управител информира, че утре ще се проведе онлайн заседание на Оперативния щаб за борба с Ковид-19, по време на който ще бъде обсъдена епидемиологичната обстановка и ще се вземат решения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2