Росен Георгиев пое политическа отговорност за резултата на НФСБ, подава оставка

Снимка: Личен архив

Той ще работи за изграждане на Национално движение за развитие на регионите

Кандидатът за народен представител от Патриотична коалиция "ВОЛЯ И НФСБ" за Благоевградска област - Росен Георгиев, подава оставка като областен координатор на ПП НФСБ. 

Новината съобщи самият той в свой пост във Фейсбук.

Както показаха окончателните изборни резултати, коалицията не успя да прехвърли бариерата за влизане в 45-ото Народно събрание.

В страната тя имаше подкрепа от 2.37%, а в Благоевградска област - 1.81%.

В свое обръщение към избирателите Росен Георгиев заяви следното: 

„Уважаеми съграждани и приятели,

Както неведнъж отбелязах в отминалата предизборна кампания, аз съм човек, който държи на думата си и умее да носи отговорност.

Поемам политическата отговорност за слабия резултат на ПП НФСБ в Благоевградска област. Подавам оставка като координатор на партията в Пиринско. Призовавам своята отговорност да понесат всички в листата, който не успяха да покажат на избирателите екипна работа и да излъчат печеливши послания“.

Той отбелязва, че е провел сам кампанията си, без подкрепа и при невъзможност за работа като отбор с останалите участници.

Въпреки това, кампанията ми беше позитивна и предложих решения на много проблеми в Благоевградско, проведох десетки срещи, не се притесних от нито един въпрос. Бях открит и честен, но не успях да стопя негатива и протестния вот, който се насочи към участниците в коалицията – респективно към мен.

Сериозният ми политически опит не е натрупан само от успехи, знам, че най-важните уроци се учат от загубите. Това е и причината да продължавам да вярвам в мъдростта на гражданското общество, което за пореден път доказа, че силата не е в политиците, тя е в суверена!

Оттук насетне ще използвам опита си и подкрепата на моите съмишленици, с които ще изградим Национално движение за развитие на регионите, написа още в своя пост Росен Георгиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK