Предават на Германия кюстендилец, издирван за участие в ОПГ

Снимка: Infomreja.bg

Решението е на Окръжен съд – Кюстендил, който допусна изпълнение на Европейска заповед за арест

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил, допусна изпълнение на Европейска заповед за арест  / ЕЗА / по отношение на 46- годишен кюстендилец - И. Г., съобщават от пресцентъра на съда.

Заповедта е издадена на 13.01.2023 година от Главен прокурор в качеството на европейски делегиран прокурор – Европейска прокуратура - Център Мюнхен, въз основа на заповед за задържане от Районен съд - Мюнхен, Германия.

И. Г. поиска от съда да бъде предаден възможно най-бързо на властите в Германия, като не се отказва от принципа на особеността, т. е. да бъде разследван само за посочените в ЕЗА престъпления. Той бе задържан в дома си в село Шипочано, при специализирана полицейска операция в края на месец януари.

Жителят на Община Кюстендил се издирва за 2 престъпления: участие в организирана престъпна група и измама, включително такава, която засяга финансовите интереси на Европейските общности, с максимален срок на наказанието до 15 години. Описаните деяния представляват престъпления и по българския НК, наказуеми с лишаване от свобода.

Окръжен съд – Кюстендил допусна изпълнение на Европейската заповед за арест и постанови И. Г. да бъде предаден на германските власти. Решението не подлежи на обжалване и протестиране.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK