Проверка: Няма сериозно пострадали при влизането с брадва в софийско училище

Снимка: ММС

С учениците и с учителите ще работят психолози

Няма сериозно пострадали при конфликта в спортното училище „Ген. Владимир Стойчев“ в София тази сутрин. На място в училището още преди обяд пристигнаха заместник-министрите на младежта и спорта - проф. Даниела Дашева и Иво Кацаров, председателят и главният секретар на Държавната агенция за закрила на детето – Теодора Иванова и Камелия Николова. 

По предварителни данни в междучасие в училищния коридор е възникнало пререкание между момиче и момче, ученици от училището. Установено е, че момичето е ударено. Вследствие на случилото се роднини на ученичката са опитали да се саморазправят с момчето.

Дядото на момичето е носил скрита брадва. Персоналът на училището е реагирал изключително адекватно и своевременно заместващата директора е отнела брадвата. Незабавно са сигнализирани органите на реда, които са взели мерки. Учебният процес продължава нормално. По казуса са ангажирани всички отговорни институции, чиито екипи предприемат необходимите мерки. С учениците и с учителите ще работят психолози, съобщават от Министерство на младежта и спорта.

По отношение на момчето е установено, че има и други провинения и още преди момента на днешния инцидент е в очакване на преместване в друго учебно заведение. 

Екипът на Министерството на младежта и спорта потвърждава готовността си да продължи да съдейства на всички институции в условия на пълна прозрачност, като ще продължи да осигурява и достъп на медиите до информация, както и досега. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK