РИОСВ – Бургас отбеляза Световния ден на водата

Снимки: РИОСВ-Бургас

Проведени бяха редица инициативи

Регионалната инспекция по околната среда и водите-Бургас отбеляза Световният ден на водата с редица инициативи.

Децата от ПГ "Слънчева усмивка" 6-7 г. и втора група "Мечо пух" при ДГ "Валентина Терешкова", гр. Батановци, община Перник, се включиха в инициативата с мултимедийна презентация и клипче и отговаряха на различни въпроси, свързани с водата. Те научиха, че благодарение на водата имаме зелената трева, прохладния летен дъжд, златното жито в полето и красивата дъга. И най-важното, че Водата е нужна, за да Живеем!

Над 300 рисунки и 50 приложни се включиха в Националния конкурс за рисунка и приложно изкуство „Водата - извор на живот“. В творбите си младите художници и приложници отразяват своето виждане за въздействието на водата върху природата и човека. Организаторите на конкурса МОН, НДД, РУО-Бургас, РИОСВ-Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие.

Клуб „Екотайм“ от СУ "Христо Ботев"-Айтос поздравява всички за Деня на водата с клипа „Какво означава водата за нас?“  Линк към видеото в Youtube - https://youtu.be/UZYCkwfbCA4.

Начално базово училище „Михаил Лъкатник“ се включи в Деня на водата с изработването на табло с послания на децата.

Темата през 2021 г. е „Ценим водата“, поставя акцент върху стойността на водата и какво означава тя за различните хора. Световният ден на водата отчита важността на водата и насочва вниманието към 2,2 млрд. души на планетата, които живеят без достъп до питейна вода. Поставя фокус върху предприемане на действия за справяне с водната криза в световен мащаб. Кампанията цели да се покаже как правилното ползване на водата ще спомогне в борбата с климатичните промени - за намаляване на наводненията, сушата, недостига на вода и замърсяването.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn