ВКС допусна за преразглеждане делото за плувния басейн в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Община Благоевград бе осъдена да заплати 2,5 млн. лева

Върховният касационен съд допусна за преразглеждане делото, с което Община Благоевград бе осъдена да заплати 2,5 млн. лева, заради допуснати нарушения или престъпления при изпълнение на Обществената поръчка от 2014 г. за изграждане на закрития плувен басейн в кв. „Еленово“.

Решението на съда е в резултат на редица последователни действия и подадена молба от кмета Илко Стоянов до магистратите, с цел да бъдат защитени интересите на общинска администрация и данъкоплатците в Благоевград.

Следва да се има предвид, че ВКС допуска преразглеждане на влязло в сила решение в изключително редки случаи, а именно тогава, когато съдът е приел тезата и доказателствата на осъдената страна, в конкретния случай Общината.

По отношение на престъпните обстоятелства делото не е допуснато за разглеждане, но в определението изрично е посочено, че при евентуална бъдеща присъда то може да бъде възобновено.

Припомняме, че през м. февруари 2023 г. Община Благоевград бе осъдена, заради разплатени допълнителни разходи в размер на 1,4 млн. над сумата, предвидена в Обществената поръчка за изграждане на закрития плувен басейн в кв. „Еленово“, съобщават от Общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK