9 починали от коронавирус за три дни в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Положителните проби са 124

Нови 124 положителни проби за Ковид-19 има в област Кюстендил за изминалите три дни /15 – 17 октомври/. Новозаразени лица има във всички общини: Дупница – 50, Кюстендил – 45, Бобов дол – 10, Кочериново – 6, Сапарева баня – 4, Рила – 3, Невестино – 3, Бобошево – 2 и Трекляно – 1, съобщават от Областния оперативен щаб.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 40 лица. Шестима души са на интензивно лечение, като двама от тях са интубирани. Има и 22-ма пациенти на кислород и в средно тежко състояние.

Към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 58 души. Двама от тях са в реанимация, по-голяма част от пациенти са на кислород.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 40 пациенти. Осем са в тежко състояние, а 22-ма души са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

За изминалия период има починали 9 души: 57-годишен мъж, 74-годишен мъж и 61-годишен мъж от община Дупница; мъж на 58 г. от община Бобов дол; жени на 73 г., на 77 г. и на 90 г. от община Кюстендил; мъже на 70 г. и на 77 г. също от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания.

Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK