Съдът остави за постоянно в ареста гледача на кучетата, убили жена

Районният съд в Горна Оряховица Снимка: Здравка Маслянкова

Грозят го до 5 години затвор и 10 000 лева глоба

Районният съд в Горна Оряховица остави за постоянно в ареста гледача на петте кучета, които този четвъртък убиха 40-годишна жена в Долна Оряховица.

61-годишният Ивалин Стратиев, който е трябвало да се грижи за петте кучета, разкъсали в четвъртък сутринта 40-годишната Мирослава Стоянова, имал устна договорка със стопанина им, който е в Германия, да се грижи за животните и да живее в имота. Изпращали му пари за храна на кучетата, но гледачът ги изпивал и животните скитали в покрайнините на Долна Оряховица, озверели от глад, разказаха съседи. 

Делото за мярката за неотклонение на обвиняемия, който не полагал грижи за кучетата, убили санитарката от горнооряховската болница, беше гледано днес при закрити врата в Районния съд в Горна Оряховица, който го остави за постоянно в ареста. Съдът прие, че има опасност той да се укрие и има обосновано предположение, че Стратиев е автор на деянието, за което го грозят до 5 г. затвор и 10 000 лв. глоба. 

Служебният защитник на обвиняемия заяви, че ще обжалва най-тежката мярка за неотклонение. Клиентът му съдействал на полицията и бил в шок, щом разбрал за случилото се.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n