Ако минавате по третокласен път с дупки, кажете на АПИ

Снимка: Infomreja.bg

До 15 октомври гражданите могат да предлагат пътища за ремонт

Постоянно действаща комисия в Агенция „Пътна инфраструктура“ ще приоритизира пътните участъците, които гражданите ще предложат за ремонт. Знаем параметрите на трасетата – състояние, интензивност на движение, аварийност, но за нас е важна информацията за регионалното им значение, особено на третокласните пътища, заяви пред БНР инж. Десислава Паунова, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

До 15 октомври гражданите могат да предлагат пътища за включване в  инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2023 г. за текущ и основен ремонт. Необходимо е да се зане, че трябва да се подават само участъци от републиканската пътна мрежа  – автомагистрали и пътища първи, втори и трети клас, тъй като АПИ отговоря единствено за тях, уточни инж. Паунова.

На интернет страницата на Агенцията е публикувана  форма, чрез която гражданите могат да изпращат на имейл адрес: [email protected], предложения за пътни участъци, които те считат, че са важни за тях и е необходимо да бъдат ремонтирани. Ще бъдат разгледани само заявленията, подадени чрез формата,  поместена на сайта на АПИ в рубриката „Предложения и сигнали“, подчерта инж. Паунова.   

 Работим за осигуряване на бюджет, така че да може да пристъпим към реални дейности, посочи инж. Паунова. Средствата, необходими за ремонт на пътищата, ще бъдат инвестирани в рамките на следващите години, а не само през идващата 2023 г. поясни инж. Паунова. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK