КНДР с над 500 000 COVID заразени

Източник: EPA/БГНЕС

Държавните медии съобщиха, че 174 440 души са били регистрирани със симптоми само в петък

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун обяви първото огнище на Covid-19 в страната за "голямо бедствие", като съобщи за още 21 смъртни случая, свързани с усложнения на вируса, регистрирани в страната, предаде "Гардиън".

Държавните медии съобщиха, че 174 440 души са били регистрирани със симптоми само в петък, докато страната се бори да забави разпространението на Covid-19 сред неваксинираното си население.

Северна Корея съобщи в събота, че общо 27 души са починали, а 524 440 са се разболели на фона на бързото разпространение от края на април. В съобщението се казва още, че 280 810 души остават под карантина.

Държавните медии не посочват конкретно колко от случаите на треска и смъртните случаи са потвърдени като случаи на Covid-19.

По време на среща за антивирусни стратегии в събота, Ким  призова за единство между правителството и хората, за да стабилизира огнището възможно най-бързо.

Ким каза, че има "вяра, че можем да преодолеем тази злонамерена инфекциозна болест в рамките на възможно най-кратък период".

Страната наложи блокиране в цялата страна в четвъртък, след като потвърди първите си инфекции с Covid-19 от началото на пандемията.

Ким каза, че ще следват китайския модел за превенция на вируси. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK