Липсата на лиценз на изгорелия автобус не била свързана с трагедията на "Струма"

Източник: БГНЕС

Тепърва ще се назначават експертизи, за да се изясни какво се е случило

Липсата на лиценз на катастрофиралия автобус няма отношение към случилата се на "Струма" трагедия, при която загинаха 45 души. Това заяви пред bTV бившият директор на Националната следствена служба Бойко Найденов.

Той обясни, че тепърва ще се назначават експертизи, за да се изясни максимално какво се е случило, ще се разпитват преживелите катастрофата, ще се прави анализ.

Найденов изрази мнение, че на първо място може да е човешкият фактор, като допълни, че той вероятно е съчетан с лошата инфраструктура.

Той поясни, че ще се извърши анализ и на това дали превозното средство няма технически проблем, като повредена кормилна уредба, проблем със спирачките. По негови думи при установяване на причините за смъртта на шофьора може да се променят и версиите, защото той може да е починал от заболяване, преди да катастрофира.

Относно липсата на лиценз на превозното средство Найденов подчерта, че това няма отношение към причината за трагедията.

Лицензът няма отношение към сигурността на превозното средство, категоричен бе той. Според него, ако е имало допълнителен резервоар с гориво, това не е нарушение, но трябва да се провери дали е бил свързан със системите за сигурност. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK