Министър Росица Велкова се срещна с делегация на Световната банка

Снимка: МФ

Поводът за визитата беше отбелязването на 30 години от откриването на офиса на Световната банка в България

Партньорството на Световната банка с България и приоритетните направления за бъдещо взаимодействие обсъди министърът на финансите Росица Велкова с делегация, водена от Галина Винселет - директор на Световната банка за Европейския съюз и Лесе Мелгард - постоянен представител на Световната банка за България, Чешката Република и Словакия.

Поводът за визитата беше отбелязването на 30 години от откриването на офиса на Световната банка в България. Министър Велкова подчерта, че през изминалите три десетилетия институцията се е доказала като надежден партньор на българските правителства в провеждането на ключови реформи и реализирането на националните ни приоритети. Министър Велкова запозна международните експерти с изпълнението на бюджета до момента и макроикономическата прогноза на Министерството на финансите за 2023 година.

По време на срещата, на която присъства и Вин Муейен, директор Стратегии и Администрация в Групата на Световната банка, беше съобщено, че Центърът за споделени услуги, който беше открит през 2019 г. в столицата, вече има близо 180 служители и планира да разшири още своята дейност. Министърът Велкова приветства това решение и изрази увереност, че глобалното звено на Световната банка в София ще има важна роля както за ефективното администриране на операциите на Банката, така и положително въздействие върху икономическата среда и разпознаваемостта на България като добра дестинация за инвестиции.

По повод 30-та годишнина от установяването на представителство на Световната банка в София министър Велкова подари на Галина Винселет факсимиле от статия, отразяваща откриването на офиса на Банката в София през далечната 1992 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK