Ученици и експерти от РДГ-Кюстендил, залесяваха и играха сред природата

Снимки: РДГ-Кюстендил

Инициативата е по повод Седмица на гората и тазгодишното мото „Довери се на лесовъда“

Близо 50 ученици от основни училища в Кюстендил, експерти от Регионалната дирекция по горите в Кюстендил и Държавно горско стопанство „Кюстендил“ залесяваха с фиданки от черен бор в землището на с. Ломница, община Кюстендил.

Инициативата е по повод Седмица на гората и тазгодишното мото „Довери се на лесовъда“.

Инж. Димитър Здравков, заместник-директор на Регионална дирекция по горите, запозна учениците с метода на залесяване, разказа за необходимата грижа и съхранение на фиданките от черен бор.

Сред красивата природа учениците бяха ангажирани и с желание участваха в разнообразните игри и занимания, представени им от лесовъдите. Проведоха се лесовъдски игри по методите на горската педагогика. Всички ученици се включиха активно както в игрите, така и по време на залесяването.

В края на деня получиха подаръци и лакомства като спомен от забавния горски следобед. Малчуганите обещаха, че няма да замърсяват природата, ще пазят гората от пожари, защото тя е национална гордост и богатство.

Инициативата се осъществи съвместно с ТП ДГС  „Кюстендил“, ТП ДЛС „Осогово“ и  Югозападно държавно предприятие - Благоевград, което осигури лакомства за учениците.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK