Жителите на с. Бучино-Лисия се довериха на досегашния кметски наместник

Снимка: Община Благоевград

Чукарски получи 31 гласа срещу 19 гласа за Виктор Гроздански

Живко Чукарски е фаворитът за кметски наместник в с. Бучино-Лисия. Това показват резултатите от повторното анкетиране, проведено от Община Благоевград през днешния ден.

Миналата неделя (14 ноември) 15 от жителите, вписани в избирателните списъци на ГД „ГРАО“ за населеното място, подкрепиха кандидатa Виктор Гроздански, а 14 гласуваха доверие на Живко Чукарски.

Разликата от един глас наложи в с. Бучино-Лисия да се проведе балотаж на анкетното проучване. 

Шансът жителите на най-малките населени места да дадат своето мнение, където съгласно законовите разпоредби кметски наместник се назначава по служебен път, е по идея на кмета Илко Стоянов.

„Твърдо стоя зад пряката демокрация, това е един от принципите, които споделям. Правото на хората да участват в управлението, чрез възможността мнението им да бъде чуто, не е панацея за всички проблеми, но смятам, че е изключително удачна форма. Малките местни общности са именно тези, които знаят най-добре какви са техните проблеми, затова решенията не трябва да се спускат отгоре, напротив, малките общности трябва да предлагат решения и да получават подкрепа за реализирането им“, коментира идеята за инициативата кметът Илко Стоянов.

На 14 ноември в шест от кметствата в община Благоевград се проведе проучване. Тогава жителите на 1 кметство в община Благоевград предпочетоха нов наместник, в 4 гласуваха доверие на досегашните управници, а в с. Бучино-Лисия волята на жителите доведе до балотаж.

Във връзка с анкетата бе проведена и кампания за номиниране на кандидати, която приключи на 5 ноември.

Проучването, проведено миналата и тази неделя, беше организирано в помещения, различни от определените избирателни комисии, в които се произведоха избори, но в близост до тях.

Анкетните карти, пуснати в прозрачни кутии, идентични на изборните урни, бяха преброени от специално сформирана комисия, в която имаха право да вземат участие и самите кандидати или упълномощен техен представител.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK